Blogg uppehåll

Ja som ni kanske märker så har jag ett litet blogguppehåll nu runt jul och nyår. Jag kommer snart tillbaka :)

Gott nytt och god fortsättning!

23 dec

Dagen har varit händelserik, och inte så värst julig.. Kom hem för ca. 3 timmar sen. Under mitt besök på MVC upptäckte barnmorskan att allt inte riktigt stod rätt till. Hon uppmanade mig att ringa förlossningen så fort jag kommit hem. Vilket jag självklart gjorde. Vi fick besked att vi skulle åka in för att genomföra några kontroller. Väl inne blev jag kopplad till CTG under 20 min, dom kollade även andra saker så som mitt blodtryck. Slutligen genomfördes ett längre ultraljud. Jag såg det som en julklapp eftersom vi fick se lilla Milo igen :) Efter det beslutades det att vi skulle få åka hem igen, men komma tillbaka till vår ordinarie barnmorska den 30 dec. Om det inte såg bättre ut då så skulle vi bli inbokade för bland annat tillväxtultraljud...

Efter hemkomsten tittade vi på slutet utav elf, Rickard åt julmat och jag åt pasta med ketchup... Och julgodis efter det. Nu "vilar" Rickard i soffan, och jag tänkte packa/duscha inför morgondagen. 

Imorrn kommer jag inte skriva något. Jag önskar er alla en GOD JUL! :)


Snart är det dax!

Du är på dag 249 av 280. (88,9%).
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 3 fulla dagar (v35+3).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 22 jan 2009
Du har 31 dagar kvar till förlossning.

Ja, nu är vi alltså i vecka 36. Snart är det dax för lilla Milo att göra entré :) Natten till lördagen trodde jag nästan att det var dax.. Det började med (smärtfria)förvärkar under fredagskvällen. Kände mig lite illamående men tänkte inte mer på det, det här är jag ju van vid. Vaknade sedan klockan 5 på morgonen utav att jag hade smärtor i ryggslutet och magen, ganska kraftiga sådana dessutom. I magen kändes det lite värre än mensvärk, men i ryggen var det något helt annat. En typ av smärta som drog och slet i mig, svårt att förklara. Magen spändes som en vattenmelon och var mycket högre på högersidan än vänstersidan. Jag låg och tittade på magen som sakta spännde sig igen, och efter någon sekund så kom smärtan i rygg och mage igen. Sådär höll det på, och efter ca. 20 min väckte jag Rickard. Han fick snällt hämta alvedon och masserade ryggen och magen lite halvhjärtat. Efter ca. 30 minuter kände jag att alvedonen hälpte, smärtan släppte mer och mer, men förvärkarna var kvar. Jag sa åt Rickard att somna om så han skulle vara pigg OM det hände något mer. Totalt 1 och en halvtimme senare hade smärtan släppt så pass mycket att jag kunde somna om igen.

På morgonen var förvärkarna kvar men smärtan var helt borta. Tanken var då att jag skulle ta det lite lungt den dagen. Men det är ju såååå tråkigt att bara vila! Så först tog vi en promenad, sen började jag pyssla i köket. Det hela resulterade i 3 sorters julgodis, 1 vörtdeg, hemmagjorda schnitzlar med ost i samt mycket ont i ryggen. Efter middagen bullade vi upp med det nygjorda julgodiset och tittade på Astrid Lindgrens jul. Lotta på bråkmakargatan är ju bra söt, eller hur? :)

Nu har jag precis slukat en ask med russin samt tagit emot den obligatoriska(och uppskattade) blomleveransen, som kommer varje år några dagar innan julafton, från min kära pappa. Tack pappa! 

Igår hade vi även fikabesök av pappa, Detti, farmor och lillebror Christian. Jag mådde inte så bra och fick lov att gå och lägga mig så fort dom hade åkt.. Rickard fick agera betjänt resten utav dagen.

Imorrn ska jag till barnmorskan, och innan det så blir det en sväng till sjukhuset också. Ska passa på och fråga om lördagsnattens förvärkar också. För jag har minsann fått lära mig att förvärkar ska INTE göra ont, det är ju bara livmodern som tränar inför vad som komma skall.


Snabbis

Idag blir mitt inlägg kort. Jag har fullt upp. Ikväll kommer lillebror, Micke och Ida förbi. Det ska bli trevligt! :) Får skriva lite mer imorrn. 

Lilla julafton

Igår firade vi lilla julafton med min familj i Enskede. Först åt vi julbord tillsammans inne på enskede värdshus, verkligen jättefint! Sen åkte vi hem till huset för att öppna alla paketen. Tror att vi satt och öppna paket i nästan 2 timmar... Vi fick en massa fina saker, bland annat en videokamera, bakformar, kläder till Milo, ljus, badbomber, body lotion, ögonmask(av lillasyster, som hade hört att småbarnsföräldrar kan bli väldigt trötta...) äggslicer och lite annat :)

Idag ska vi ha städdag här hemma. Det behövs verkligen! Esther håller nämligen på och byter päls...

Nu ska jag börja med maten, idag blir det; plommonspäckadskinkstek med koktpotatis och brunsås. Kanske ska göra lite inlagd gurka till Rickard också. Och baka lite bröd. Just nu har jag bara köpt vörtbröd hemma, och efter förra helgens "berg-och-dalbana efter julvörtsfrukost" så känner jag mig inte så sugen på det...

Granjakt

Igår var vi ute på julgransjakt... Åkte först till svärföräldrarna, som faktiskt äger någon meter utav skogen bakom deras hus. Esther fick springa lös med bandage och påse runt tassen, självklart tappade hon allt efter ca. 10 min. Men det gick bra iaf. Klockan är ungefär 5, och det är kolsvart ute. Rickard har lånat en superlampa utav sina föräldrar, och jag snubblar omkring med min pannlampa. Efter ca. 30 minuters letande inser vi att vi får ge upp eftersom att superlampans batterier numera är urladdade. Kvar står vi en bit in i skogen med min pannlampa, som för övrigt inte heller lyser något vidare. Vi kapitulerar medans vi fortfarande kan.

Äventyret styrs vidare mot transjön! Jo, det ligger ju öde och vem kommer sakna en gran där? På vägen till transjön ser Rickard typ 100 perfekta granar, jag håller ögonen enbart på vägen eftersom att jag har fått uppdraget att köra "flyktbilen". Vi bestämmer oss för att ta en av dom perfekta granarna om vi inte hittar någon nere vid transjön.

Lite senare. Ingen gran vid transjön, den ena är fulare än den andra. Och i år har vi stora krav på den perfekta granen! Vi inser även att vi måste ha bilen igång med hellysen på för att över huvudtaget se något... Vi åker tillbaka en bit längs vägen. Stannar eftersom att en av dom perfekta granarna dyker upp. Dock så var den inte så perfekt när vi tog oss en närmare titt. Men HALLÅ hur svårt kan det vara!? Jag ser ju alltid massa granar längs med vägen som är jättefina. Känner dom på sig att dom ska blir nerhuggna, utspökade samt sönderbarrade runt nyår? Gömmer dom sig, eller kanske rent ut sagt tappar en gren eller två med flit? Undra kan man ju iaf...

Vi gör ytterliggare 2 stopp som resulterar utan gran innan vi äntligen hittar DEN! 2 st väldigt perfekta granar står vid vägkanten och en av dom ska få följa med oss hem. Vi lägger upp en plan hur vi ska gå till väga. Jag ska sitta kvar i bilen och om nån kommer så har jag stannat för att jag behövde fixa något i bakluckan. Rickard springer över till andra sidan för att påbörja sågningen. Vi bestämmer oss i sista stund för att ta den mindre granen. Jag öppnar bilfönstret för att förmedla ytterliggare en plan till Rickard, men till min stora förvåning är han redan på väg tillbaka till bilen med granen.

Snabbt kastar vi upp granen på biltaket och drar ett rep över. Vi skyndar oss så pass mycket att jag inte ens hinner slå en dubbelknut. Sen fort därifrån, eller fort, typ 30 kmh eftersom att vi annars riskerar att tappa granen.  Hjälp! Jag kör en flyktbil, jag är en medbrottsling! Inne i bilen ber jag till högre makter för att vi inte ska möta någon bil, eller bli stannade. Känner att det här är inte riktigt min grej.

Väl hemma inser vi att det minsann inte är en liten gran vi har fått hem.. Tur att vi tog den mindre! Granen slår i taket och kräver ommöblering i halva vardagsrummet... Fast efter många timmars slit är vi numera stolta ägare av en väggran av storlek större.

Glas i tassen

Japp så var det dax för lite uppdatering!

Min mamma ramlade för ca 3 veckor sedan, och mår inge vidare. Så därför turas jag och min lillebror om att ta hand om henne. Det blir med andra ord ganska så många timmar nere i Nynäs. Så när jag väl är hemma har jag ingen lust att blogga, finns ju massa annat som ska göras! :) Fast jag lovar att försöka vara lite mer aktiv :)

Som grädden på moset, så trampade Esther på en glasbit i fredags... Typiskt! Nu ska jag försöka att inte låta som en gnälltant, men det är dessa ouppfostrade skolungdomars fel! För dom har en tendens att ALLTID krossa sina glasflaskor precis utanför skolgården, vilket innebär precis utanför min mammas lägenhet! Har dom ens en tanke på att hundar(och andra djur) INTE har skor på sig utomhus? Med undantag för Paris Hiltons små voffsingar förstås.. Som tur var fick vi hjälp senare på kvällen av Natta, med att bandagera hela tassen.

Idag är min första mammadag! :) Skulle egentligen ha träffat Meira en sväng, men eftersom att mamma vart sämre så vart det inställt :( Jag hoppas verkligen att hon ska bli bra snart! :) Hon blir nog lite bättre när lilla Milo har kommit ;)

Nu ska jag förbereda maten så att den är färdig när Rickard kommer hem. Det blir hemmagjorda hamburgare med bröd(fast jag äter bara bröd med ketchup..) klyftpotatis, majskolvar och bea. Det blir nog ett litet glädjeskutt från Rickard :)

Hej så länge!

Du är på dag 242 av 280. (86,4%).
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 3 fulla dagar (v34+3).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 22 jan 2009
Du har 38 dagar kvar till förlossning.

Symaskin

Jag vill köpa en ny symaskin! Den som jag har "ärvt" från mamma är faktiskt inge vidare... Bl.a. så kan man inte sy smått med den eftersom att den vägrar att mata fram av sig själv, skit också.

Kom precis till jobbet, ska regga lite fakturor och äta lite julnötter, sen åker jag nog hem igen. Eller, först ska jag ju handla några småsaker på maxi.

Inatt så har jag träffat våran lilla Milo igen :) Alltid lika kul! Den här gången var han sötare än tidigare. Kanske kan bero på att den här gången var han faktiskt en liten bäbis. Tidigare har han bland annat varit en 7 årig flicka med långt mörkt hår... :S


Tagen på bar gärning! Esther letar efter rester från fågelmaten... :)


Bilder

1.)Nya vagnen  2.)  3.) 


1.) Nytillskottet i vagnparken :)
2.) Lillmagen vecka 33
3.) Esther i Rickards tröjärm...

FP

Nu har jag precis begärt FP, så nästa vecka är jag helt ledig från jobbet måndag, tisdag och onsdag :) Sen har jag långledigt över jul och nyår, 20 dec-8 jan. Härligt!

Bäbis är inte riktigt fixerad ännu, men vänd är han iaf sen några veckor tillbaka. Jag har börjat må mer illa igen, vilket tydligen tyder på att vi nu är ännu närmare förlossningen.. :) Barnmorskan kunde även intyga om att det inte blir någon 5-kilosklump som ska ut :) Fast det kunde nog vem som helst ha listat ut som har sett magen :) Lillmagen!

Mina fötter har samlat på sig vätska, och jag tvingas numera alltid ha skor/tofflor eller tjocka raggsockor på mig för att kunna gå :( Hoppas att det inte blir värre bara.. Min mamma fick så mycket vätska i slutet av graviditeten med mig, så hon vart sängliggandes :S Vill inte sluta så...

Narnia 2

Igår var vi iväg på julbord med Rickards jobb..

Idag började vi dagen med mysfrukost och film, Narnia Prins Caspian, och ungefär 15 min in i filmen bestämde sig även min frukost för att ta sig upp från magen på egen hand.. Typiskt..

Idag skulle vi även ha hämtat vagn nr.2, som vi tänkte ha som inomhusvagn på övervåningen. Men det får vänta tills morgondagen istället. Hoppas bara att den finns kvar då.

Om en stund ska vi gå över till grannarna(Danne & Natta), dom har födelsedagsfest :) Fast vi stannar nog inte så länge, känner mig fortfarande inte 100, tur att vi bor vägg i vägg så man snabbt kan ta sig hem :) Rickard är väl inte heller på topp idag... Igår hade han "hej-då-alkohol-kväll", så nu ska han hålla sig nykter så att han kan köra när det är dax :)
 
För övrigt så har bäbisen bytt namn. Så nu är det Milo som gäller :)  Fast det är klart, vi kanske ändrar oss igen när han väl är här. Det återstår att se om han passar i sitt nya namn :) Det ska bli så spännande att se hur han ser ut! Vem kommer han vara mest lik? Kommer han få Rickards ögon, min mun? :) Vi är verkligen nyfikna på vem som buffar omkring i min mage :)

RSS 2.0