Magen vecka 30+5

 





Gissa datum

Äntligen har jag hittat lite mönster till babykläderna som jag ska sy. Lite har jag gjort på frihand, men nu tänkte jag prova några mönster också, spännande! :) Försöker även hitta något "juligt" broderi att roa mig med under mammadagarna i december. Får se om jag hittar något..

Ska nog ta och röra mig hemåt snart. Helst innan det blir mörkt. Esther har en  mindre-bra-arbetsdag, hon ligger mest och gnyr och försöker desperat att krypa in på kontoret(vilket hon inte får)...

Funderar på att inviga julen nästa helg redan :) Iofs så har vi ju redan smygbörjat med julmusik och en blinkande ljusslinga :) Men jag är så sugen på allt annat också! :D Får se, nån mer julgrej kommer nog komma på plats under nästa helg.

Den här veckan är lugn när det gäller MVC, Huddinge och allt annat rörande bäbisen. Men nästa måndag smäller det till ordentligt, med 3(!!) inbokade tider.

Nu har jag även bara 25 dagar kvar innan jag ska påbörja min ledighet(3 dagar/vecka) :D Ska bli så skönt att bara gå hemma och tvätta bäbiskläder, laga massa matlådor, julmysa, sy, och utföra annat onödigt smågöra :) Rickard kommer dessutom att vara hemma med mig under perioden 20 dec-10 januari :) Perfekt!  

Sen får vi se när lillkillen behagar komma ut. Jag gissar på någon gång under vecka 3 i januari :) BF är torsdag vecka 4 i januari, alltså 22 januari. När tror ni att han kommer?? :)

Måndag

Grattis till Marcus och Maria som ska få ytterliggare ett litet charmtroll :)

I helgen har vi haft fullt upp. Och som vanligt har jag även hunnit med att må extremt dåligt... Lördag natt var bland dom jobbigaste hittills.

Igår snöade i ungefär 1 timme hemma hos oss :) Mysigt! Men allt var bort redan på kvällen :( Idag är jag extra glad eftersom att vi har minusgrader, som betyder, INGEN lera på Esthers tassar! :D :D :D

Byrå lyftning

Igår var ju som sagt första dagen som jag började känna mig lite bättre. Jag passade på att handla hem massa mat efter jobbet(trots att vi "månadshandlar"). När jag kommer hem så har Rickard gjort så himla fint! Tänt ljus och påbörjat storstädningen av huset, naaawww :) Vi åt pizza som jag hade köpt med hem, och sen städade vi hela eftermiddagen/kvällen fram tills klockan var kvart i 10(!!) Och på något sätt så var det faktiskt ganska mysigt med hela städningen :) Just det, vi tog ju även en liten promenad med Esther också. Fast det vart inte så långt för min del... Bäbisen verkar nämligen ha sin favoritplats på min kissblåsa.. Rickard gick lite längre, och kom sedan på vägen hem ikapp mig, hans ankvaggande flodhäst..

Fick även en ganska dum idé under gårdagskvällen, för helt plötsligt skulle vi bära ner våran stora byrå från övervåningen till undervåningen. Latmasken kryper fram, så vi tömmer den inte på prylar först, "nej det är ju bara onödigt den ska ju bara ner för trappen". Rickard konstaterar att vi måste lyfta under byrån för annars ramlar den isär(OBS! Montering ála Rickard, måste dock säga att han har blivit mycket händigare nu.) Rickard går längst ner i trappen för att ta den mesta av tyngden.

Trots bra positionsplanering så går någonting fel, varpå jag börjar skratta som en galning. Rickard hakar på, mina krafter tar slut, och vi har bara kommit till halva trappan. Oj, just det, jag är ju gravid, fet och kan knapp hålla tillbaka kisset utan att jag skrattar. Japp! Uppdukat för katastrof. Vid det här laget har mina hormoner tagit över, och nu skrattar OCH gråter jag om vart annat. Jag lyckas få fram orden: "JAG KISSAR PÅ MIG" till Rickard, men här sker ett mirakel eller liknande, för jag lyckas hålla mig! :) Med nöd och näppe får vi ner den j*vla byrån och jag kan äntligen få lätta på trycket! NADA MAS byrå lyftning!!!


Dålig

Jag har legat nerbäddad hemma dom senaste dagarna, därför har det inte blivit någon blogg. Idag orkar jag inte skriva något, får se hur jag känner mig imorrn...

Ljusboll och annat skoj

Hej svej! Gårdagens shopping resulterade i 1 st bioalkoholkamin, 1 snöskyffel, 1 ljusboll, 1 fjärrkontrol för att kunna tända lampor(Rickards val av totalt onödig pryl) och 1 flaska spisbränsle. :) Danne hjälpte till och bar upp den öppna spisen på övervåningen, tur va de för den väger typ jättemycket! Han passade även på att skruva i några skruvar också, bättre att vara två vid monteringen så inget går fel :) OCh gissa om den vart fin?! :) Fast egentligen skulle vi ha haft en helt annan modell, men efter många om och men så vart det till slut den här modellen i ek.
 

Cambridge Öppen Spis


Idag är det fullt ös! Hem efter jobbet, gå med Esther, laga mat, packa varma kläder(till matchen), åka till Huddinge(förlossningen), och till slut iväg till matchen som spelas i Stora mossen.Tur att vi har så snälla grannar som kan ta ut Esther på en liten sväng under kvällen :) 
Ljusbollen


Äntligen

Snart ska jag sticka iväg till k-rauta. Träffa lillebror(som jobbar där) och shoppa loss :) Vi fick ju ett STORT presentkort så vi kunde köpa något fint till huset :) Och fint blir det nog, för vi tänkte köpa en öppen spis i rostfritt stål. :) Tror att det kommer passa perfekt i vårt vardagsrum! Sen behöver vi även en "snösläde" och så har jag lovat Rickard att han ska få en slags timer som gör att man kan tända flera lampor med hjälp av ett tryck på en fjärrkontroll... Vad gör man inte för husfriden, haha :)

Imorrn ska vi till Huddinge(förlossningen) igen, ska bli kul/spännande. Efter de ska vi spana in min lillebror och pappa som ska mötas i den "historiska" ishockeymatchen mellan Hammarby-Camelen. :)

Ihelgen ska vi elda tillsammans med Natta och Danne(våra grannar). Måste bara se till och kolla så att vi får elda då...  

Äntligen har jag kunnat planerat lite för min ledighet! :D Det blir förmodligen så att jag går på långsemester runt jul och nyår för att sen komma tillbaka och arbeta "2-dagarsveckor"(Alltså ta ut mammaledighet de resterande 3 dagarna) fram till BF 22 januari. Hoppas jag orkar! Just det, tänkte köra "2-dagarsvecka" veckan innan jul också... :)

Nej nu måste jag röra på mig lite, lillen sparkar som en galning i magen! Han verkar missnöjd med mitt bloggandet... :)

MVC

Totalt + 8 kilo :) och bäbisen mådde jättebra :) Åååhh, vad vi längtar! Kom ut nu! :)

Kortis

 Idag bär det av till MVC igen. Ska bli kul att se vad vågen stannar på :)  

Sen tänkte vi passa på att köpa utomhustimer, så att vi båda två kan kliva in i varma bilar på morgonen :) Lyxigt!

Shit vad tiden går fort! På fredag går vi in i vecka 30(!!), snart kommer han! :D Som vi längtar!

RSS 2.0