Torsdag

Tack så mycket för alla gratulationer! Milo mår nu bra, och jag är på bättringsvägen. Rickard är mitt allt, vet inte hur jag skulle klara mig utan honom.

Esther hjälper till på sitt sätt, och anpassar sig bra :)


 


Milo är här!




ÄNTLIGEN KOM LILLA MILO! 20 januari 2009.
Efter nästan 2 dagar på förlossningen slutade det hela med akut kejsarsnitt. Många komplikationer och hinder har varit i vår väg. Men igår efter 1 veckas sjukhusvistelse fick vi äntligen åka hem. Jag skriver lite mer detaljerat en annan dag. Tack alla ni som har tänkt på oss!


Dax

Nu åker vi in för andra gången till Huddinge, och förmodligen har vi lilla Milo med oss hem nästa gång :) Första besöket, bra blodtryck och öppen 2 cm. Ajajajaj, hej då!

Måndag nr.2

Nu åker vi en sväng till Huddinge. Inte för att det är dax ännu, fortfarande 7 min mellan värkarna. Men för att dom vill kolla mitt blodtryck. Så förmodligen är vi hemma om några timmar igen.


Måndag

Det är nu snart 12 timmar sen jag sist skrev. Och det håller i sig! Klockan 5 igår eftermiddag började jag för skojs skull klocka värkarna. Längden på värken har ökat under natten(så har även smärtan.. :S ) Rickard har åkt till jobbet, men är redo att vända hem om något mer händer. Jag har sovit ungefär 7 minuter, sen gjorde det för ont. Jobbar på med alvedon, bad och vetekudde. TENS har jag börjat med för ca. 1 timme sen. Ska föröska äta lite nu och vila efter det.

Söndag

Med risk för att säga för mycket... Men något är på gång. Har ju haft förvärkar sen fredag morgon, men nu känner jag att det kanske är något mer på gång. :) Spännande! Jag lovar att jag skriver ett kort inlägg om det blir aktuellt att åka in. Håll tummarna för att det håller i sig!!

Lördag

Idag började vi dagen med picknick ute på ängen. Härligt i solen! Vi hade med oss varm choklad, baugetter, semlor, svartvinbärssaft och 1 kexchoklad. Esther roade sig med att bita sönder så många pinnar som möjligt, och efter det rulla sig på en liten isfläck ett flertal gånger.

Efter promenaden åkte vi en snabb sväng förbi Grödby. Rättare sagt hem till Rickards föräldrar som ville bjuda på smörgåstårta. Jag nöjde mig dock med en rostade ostmacka... Nu är vi hemma igen och Rickard ser på diverse sport. Jag håller mig undan :)

Förvärkarna tycks inte riktigt vilja ge med sig... Jag hoppas på mer smärta! :D Fast jag kommer nog ångra mig när jag väl får det ;)


Fredag

Dagens besök på Huddinge. Ja lilla Milo, är verkligen LILLA Milo. Han väger just nu i vecka 40 uppskattningsvis 2700 g. Vilket betyder -20%, men som jag har sagt tidigare, så länge vi inte passerar -22% så är det okej. Dessutom har han ju vuxit under dom här två veckorna :) UL läkaren tyckte att det såg ut som att något var på gång. JIPPIE! Milo bökade tydligen omkring en massa och övningsandades mycket, våran lilla skrutt! Dessutom kunde hon se att jag hade en del förvärkar.

Nere på spec MVC fick vi bland annat träffa en jättetrevlig läkare som hade massa skoj för sig. Vi skrattade en hel del, och hon tyckte att vi skulle föda på söndag eller onsdag, för då jobbade hon nere på förlossningen :) Ett tag var hon inne på att göra en hinnsvepning för att påskynda det hela lite, men i sista stund ändrade hon sig. Citat: "jag vill inte ge dig pinvärkar", tack för det! Men lite skoj hade det varit att veta att det snart hade varit dax då. Ingen igångsättning nu alltså, men nya beslut ska tas om 1 vecka. Det har även blivit bestämt att jag ska besöka min barnmorska 2 gånger innan torsdag för bland annat blodtrycksmätning.

På vägen hem tog vi en snabb sväng förbi IKEA, Slagsta och Maxi. Vi hade länge planerat att köpa en ny bokhylla på IKEA, och kände att det var dax att passa på om vi ska få hem den innan Milo kommer. Just nu håller Rickard på för fullt och bankar/borrar/skruvar för att montera den i vardagsrummet.

Vi kom ganska nyligen in från vår kvällspromenad. Verkligen underbart! Iskallt och stjärnklart, mörkt och tyst.

Förresten! Vi har även upptäckt att grannarna har spolat isplan i slutet utav vägen. Jättemysigt! Dom har även satt upp extra belysning. Och imorgon planerar dom att umgås, åka skridskor och grilla :) Hoppas dom gör det till en tradition att spola is varje år.

Nä nu ska jag ställa mig i duschen för att se om förvärkarna blir lite snällare mot mig. Efter det blir det "Let´s Dance" och semlor, MUMS!

Torsdag

Esther och jag kom precis in från vår rekord korta promenad. Höll på att frysa ihjäl! Får se om vi vågar oss ut när Rickard har kommit hem. Idag kommer han hem i vanlig tid, men han fick lov att börja 1 timme tidigare :O Stackarn! Försökte ge honom en liten uppmuntrande klapp imorse, för jag var ju självklart vaken efter min 100:de kissrunda. Tänkte laga något extra gott tills han kommer hem. Hemmagjord klyftpotatis, ostfylld fläskfilé och rödvinsås. Det lät väl inte helt fel? :)

Imorgon har han tagit semester. Klockan 9 ska vi vara på Huddinge, och vi börjar med tillväxtultraljud nr.2, efter det blir det spec. MVC runt 9.45 för bland annat CTG. Vi passade på att läsa lite extra om igångsättning på Karolinskas hemsida. Vet fortfarande inte vad jag ska hoppas på. Jo! En frisk bäbis! :)

Onsdag, nr.2

Nu är allt färdigbakat, tvätten färdigtvättad, och Esther lycklig efter sin promenad. Dax för Milo´s kläder! Jag har börjat lite med mössan, som är prio 1.

Rickard fick lov att jobba lite senare idag eftersom att han slutade tidigt förra torsdagen för att följa med till Huddinge. Men han kommer nog snart :) Hoppas han köper med sig nya tulpaner! Båda mina buketter håller på att vissna :( Btw mina favorit tulpaner är mörklila och vita ;)

Nä nu ska jag slita mig härifrån för att återgå till min lilla syhörna.

Onsdag

Idag är det en mycket roligare/bättre dag. Inga mardrömmar under natten, men däremot ungefär 10 miljoner kissrundor.. Fast hellre det än mardrömmar. Så här i slutet känns det som man ofta ställs inför val som "pest eller kolera"? Det är bara att gilla läget.

Planen för idag: gå promenad med Esther, tvätta mammas lakan(mamma är sjuk, så hon klara inte av det själv), baka coccoskakor, coccosbollar och drömrulltårta, kontrollera termosens kapacitet, börja packa BB-väskan, ev. sy pyjamas och mössa till Milo, sen får det nog vara bra med projekt för den här dagen :) Får se om jag orkar/hinner med allt.

Enligt mina beräkningar så har vi BF på fredag. Får se vad Milo tycker om det :)

Tisdag

Igår kväll vart jag dålig igen :( Ååååhhh, kan det inte bara var över nu? Natten har varit jobbig, mycket mardrömmar. Såna mardrömmar som är så verkliga så att man vaknar och fortfarande är rädd. Försökte sova lite på morgonen istället men blev väckt av telefonen. Har efter det försökt tvinga mig själv till att vila lite i soffan. Tråk dag! Nu längtar jag efter Rickard. Vill bli lite ompysslad och underhållen. Mat? Taco?

Filmtips

Igår såg vi en film som verkligen berörde. Rickard var arg och ville nog mest slå TV:n alternativt ha sönder DVD:n... "American Crime" heter den, och så här står det på cdon.se :

Året är 1965. Två döttrar till ett resesällskap lämnas att tas hand av singelmamman Gertrude, som ensam uppfostrar sju egna barn.

Det är tuffa tider, och snart prövas Gertrudes labila psyke allt hårdare. Situationen kulminerar till ett av USA:s mest brutala, sadistiska och förnedrande fall av övergrepp någonsin. Baserat på en sann historia.

Till en början så tänkte vi att det här var väl inget, men sen... Ja, sen började det hela. Se den! Och efter den kan ni se "Gone baby gone" som vi såg idag, också en mycket bra/sevärd film. :)


Måndag

Kom nyligen hem från Haninge, MVC. Nu var blodtrycket okej igen, och ingen äggvita. Så nästa undersökning blir på fredag inne på Huddinge. Först tillväxtultraljud och sen spec MVC, för diverse tester. Jag vet inte vad jag ska hoppas på. Igångsättning eller inte..


Torsdagens händelser

Igår vart det ingen blogg. Varför? = jag vart dålig igen. Vaknade runt 10 på förmiddagen och kände genast att något inte stod rätt till. Hade börjat med huvudvärk på onsdags kvällen. Men jag ville avvakta och se om det försvann så därför gjorde vi inget under onsdagen. Torsdagsmorgonen fortsatte, och till slut ringde jag min barnmorska i Haninge. Hon ville att vi skulle åka till spec. MVC i Huddinge, IGEN! Rickard fick sluta tidigare för att komma hem och följa med. Väl på plats så konstaterades det att blodtrycket hade gått upp igen. Men fortfarande inga spår på havandeskapsförgiftning. Skönt det iaf.

Vi fick åka hem men ska på ny blodtryckskoll i Haninge på måndag. Men om jag blir sämre innan dess så ska vi tillbaka till spec. MVC. Som tur är så känner jag mig bättre idag igen! :) Hoppas att det håller i sig.

Nu tänkte jag ta en promenad med Esther ute i solen :) Hoppas Rickard kommer hem snart! <3

Onsdag

Nu är jag hemma igen efter dagens MVC koll, och en sväng på sjukhuset. Blodtrycket hade gått ner lite :) och jag känner mig lite bättre idag. Jag ska tillbaka på tisdag för att kolla blodtrycket igen, fast om jag blir dålig igen så skulle vi kolla tidigare. Annars så har jag inte fått så mycket nya besked. Vi ska på tillväxtkontroll den 16 januari igen, om inget annat händer förstås. Om det då visar sig att Milo inte har växt och att jag har högt blodtryck eller dåligt flöde i navelsträngen så blir det ganska så säkert igångsättning. Vi får helt enkelt vänta och se vad som händer ock sker.

MVC imorrn

Idag är huvudvärken mycket bättre, skönt de! Har bara känt av den imorse.

Vi har passat på att plundra granen och storstädat. Jag är mycket nöjd! :)

Imorrn går Rickard tillbaka till jobbet, och jag åker till MVC. Det kanske blir en sväng förbi IKEA också.. Eller så tar vi det en annan dag här i veckan.

Nu ska vi (förhoppningsvis) spela monopol och mysa lite i soffan. Jag återkommer imorgon!

-

Blodtrycket är forfarande högt. Barnmorskan tyckte att jag skulle vara sjukskriven resten av graviditeten. Får se hur det blir med det, börjar med 1 vecka iaf. På onsdag ska jag till MVC, får se hur det ser ut då... Jag har så ont i huvudet, orkar inte skriva mer idag.

MVC imorrn

Idag har vi spelat monopol och lyssnat på radio i flera timmar. Har verkligen försökt att ta det så lungt som möjligt. Just det, har tvättat alla Milos sängkläder och filtar också :) Natten var tuff och jag fick sova på förmiddagen istället. Rickard passade på att spela dataspel, och fixade frukost till mig :)

Jag hoppas att jag får sova lite mer den här natten. För imorrn ska vi upp 7.15 för att åka till MVC. Usch! Jag förbereder mig redan på mitt obligatoriska morgonillamående...


Uppdatering

Dom ringde från förlossningen ganska så sent igår, och idag har jag varit dålig, så därför blev det en sen uppdatering av provresultaten. Proverna som jag lämnade igår var negativa, skönt de! :) På måndag får vi se om jag fortfarande har högt blodtryck... Ska försöka vila så mycket som möjligt fram tills dess, och hoppas att det går ner något.

Nä, nu tänker jag gå och vila en stund. Hoppas att jag piggnar till så att vi kan lördags mysa med någon film lite senare :)


Kräk

Nu kräks Esther.. Vad mer? Rickard får ta upp det...

Post

Förresten! Idag kom våran TENS med posten :) Känner mig lite fjantig och rädd för att pröva den. Låter nog Rickard vara testkanin först, hihi :D Han och Marcus(speciellt Marcus) ska tydligen vara väldigt duktiga på att utstå stötarna. Tänk vad några öl kan göra... Vad är det med killar som ALLTID måste testa saker som gör ont och tänja på gränserna när dom är onyktra. Dumheter! :)

Dagens sjukhusbesök

Vi kom till Huddinge vid 9.30 för tillväxtultraljud. Det konstaterades att Milo är en liten krabat, han väger endast 2452 gram(uppskattningsvis) nu i vecka 37+0. Det normala är 2994 gram. Men än så länge är det ingen fara. Han ligger på -18,1% men han får inte passera -22% för då är det inte bra. Vi blev vidare skickade till spec MVC 3 trappor ner. Där blev vi först kopplade till CTG. CTGn såg jättebra ut, men mitt blodtryck hade stigit för mycket. Dom lät mig vila i 5 minuter, men blodtrycket förblev högt. Jag började må dåligt. Illamående, huvudvärk, värk i magen, allmän "sjukkänsla". Dax att kolla havandeskapsförgiftning tyckte dom då. Nr.1 urin prov. Det var utan anmärkning. Det bestämdes att jag skulle skickas för provtagning till labb. Vi åkte upp 3 plan för att komma till labb. Där fick vi lämna 3 rör.

Klockan 2 var vi hemma igen. Vi gick en sväng med Esther och efter det somnade jag. Vaknade nyss av att Rickards telefon ringde. Nu ska jag ringa till förlossningen för att få svar på proverna som vi lämnade.

Angående slemproppen så sa dom på spec MVC att förstföderskor kan ha otur att få gå 2-3 veckor istället för 1 vecka :(

Jag tror iofs inte att jag har havandeskapsförgiftning, med tanke på hur liten andel som får det. Men det återstår att se. Visar proverna negativt så blir nästa steg MVC på måndag för nya blodtrycksmätningar. Efter det får vi se. Men vi står iaf inbokade på tillväxtultraljud och CTG den 16 januari. Som sagt det återstår att se vad mer som händer.

Huddinge

Imorrn ska vi in till Huddinge för tillväxtultraljud. Magen har inte växt på över 3 veckor och det kan bero på många saker. Det behöver inte vara någon fara alls, men det kan hända att igångsättning blir aktuellt. Ser man under morgondagen "stora avvikelser" kan igångsättningen ske omgående. Om inga större avvikelser påträffas i morgon så väntar man 2 veckor och gör sedan ett nytt ultraljud, efter det beslutas om igångsättning är nödvändigt eller inte.

Idag har vi varit hos Marcus, Maria och Melvin. Det var trevligt :)

Efter hemkomsten släppte en bit(eller hela?) slemproppen! :O Spännande! Enligt vårdguiden ska förlossningen ha startat senast en vecka efter det att hela slemproppen har släppt. Men har man otur kan den bara ha släppt lite och då dröjer det längre.. :(  Jag hoppas att det var hela som "for" ut  :D   Det återstår att se ;)

RSS 2.0