Vagn

Vi har förresten köpt vagn nu. Fin fin! :) Vart den gröna :) Mycket nöjda! Sen så har vi även köpt ny tvättmaskin :( (Gick sönder i förra veckan)

Måndag

Skrev precis ett jättelångt inlägg, men sen råkade jag komma åt en knapp så ALLT försvann :( :( :( Ja ja, får väl börja om från början då... Förra veckan var den värsta än så länge :( Var hemma från jobbet och mådde blä! Svar till alla er som undrar: Jo de e p.g.a. graviditeten som jag mår såååå dåligt hela tiden :) Så nu vet ni de :P Vi var ju på inskrivning förra måndagen. Hade verkligen tur med barnmorskan! Hon var som klippt och skuren för mig!! :) hahaha. Men jag måste säga att jag tycker att de e bedrövligt att man ska behöva vänta tills runt vecka 18 innan man får veta något om bäbisen/bäbisarna! :( Får ju inte ens veta om lillen lever i magen eller om de e flera.. :( Man blir ju lite nojjig för man har ju hört/läst om fall då bäbisen inte har klarat sig i magen men kroppen inte stöter ut fostret.. Å så får man då reda på de när man ska på UL runt vecka 18.... Hur klarar man det? Jag ligger dessutom i "riskzonen" för tvillingar. Vi vill ju börja med en :) Men självklart blir vi glada om de finns flera där också :)

Tillbaka på jobbet

Jaha, så var man tillbaka på jobbet igen då. Fast inte så länge till. För idag ska vi på inskrivning på MVC, så jag åker härifrån om ungefär 1 timme :) Jag mår fortfarande skit! Allt är tungt å jobbigt... :(

Fortfarande hemma

Nya blogginlägg från och med måndag, jag är hemma och tar det lungt!

Hemma

Ja som ni kanske förstår när jag inte skriver på någon dag så e jag hemma igen... :( Siktar på att vara "tillbaka" imorrn. Hej så länge!

Så bra


Vecka 10

Navelsträngen i vecka 10


Livmodern är av en apelsins storlek och fortfarande dold i bäckenet.


Moderkakan börjar producera progesteron. Processen är klar i slutet av vecka 14 och då är moderkakan klar för att överta gulkroppens funktion.

Barnet är åtta veckor gammalt och 31-42mm långt från huvud till stjärt. Ditt barn är nu inte ett embryo längre utan ett foster.

Huvudet ser fortfarande för stort ut för kroppen, ögon och näsa ör tydligt urskiljbara. Tjugo pyttesmå tandanlag bildas nu i tandköttet. Barnets vrister och handleder har bildats och det går att skönja fingrar och tår. De flesta lederna har bildats, nervsystemet fungerar och många inre organ fungerar. Lungorna fortsätter att utvecklas, och i bukhålan växer inälvor och mage till sig. Njurarna förflyttar sig till sin rätta plats i övre delen av bukhålan. Hjärtat är i princip helt färdigbildat.

Vagn..

Den här skönheten ska vi "provköra" på torsdag :) Bäst i test enligt Råd & Rön...

Från början ville vi ha med hårdlift, men nu lutar de mer åt mjuklift.
Dessutom tänkte vi ju köpa begagnad, men nu blir de ny iaf :P
Ett litet minus är hjulen, måste bytas till lufthjul för att passa terrängen på landet.. :)

Midsommarveckan

46 dagar kvar till semestern! :) Längtar som bara den ner till stugan! :D Vi åker så fort semestern har börjat, det vill säga fredagen den 1 augusti.

Snart e de midsommar! På förmiddagen ska vi till min pappa, å på eftermiddagen/kvällen kommer Marcus, Maria & Melvin hem till oss för lite grillning :) Hoffe & Diana skulle kanske också kika förbi. Men annars får de va nog! :) Vill inte ha ett "jättekalas".

Ledigt

Nu tar jag ledigt och drar ner till Nynäs! :D Orkar inte jobba mer. Kanske lite färdkost skulle sitta på sin plats? Cheesburgare! :D :D :D   I love!!

Btw, vi har lite namn på G. Men inget som blir officiellt på ett tag ;) Så håll ut! :) Kan avslöja att de e några ganska så ovanliga namn ;D Minst 2 av namnen finns det ingen som har/bär i Sverige...!! :O

Fredag!

Idag bär de av mot nynäs! :) Först ska jag lämna av esther i mammas lägenhet, sen ska jag handla lite godsaker och åka över till Johanna för en fika. Efter de ska jag iväg och äta pizza med Meira! :) Får se om dom andra flickorna har lust att äta också ;)

regn

Nu regnar de igen... å jag väntar på att mina makaroner ska bli färdiga, MUMS! Mycket gott.


Friköp

Igår vart de beslutat att de blir friköp för vårt område! :D De e nog de bästa som kan hända den här föreningen faktiskt. De finns ju vissa som verkligen typ hatar varandra, som Rickard sa "smockan hängde i luften".. Lite tråkigt att träffa alla och verkligen inse att de bara va människor som är 30+.... Fast tydligen en hel del barnfamiljer med spridda åldrar :)

Imorrn blir de Nynäs! Pizza!! Som jag har längtat! :D

Pyret

Lilla pyret i vecka 9  :)
fetus, 9 weeks

Barnet

Embryot börjar likna en människa. Käkarna är färdiga, munhåla och näsa förenas. Öron och näsa syns och ansiktet börjar se riktigt mänskligt ut. Halsen utvecklas. Fötterna är cirka två millimeter. Embryot blir mänskligare på flera sätt då det utvecklar känsel och reagerar på beröring. Det kan även få hicka.


Paket

Fick precis sms-avisering, kan hämta mitt paket idag! :D Fast det va en konstig tid... efter klockan 5, normalt brukar de stå efter klockan 3... Chansar på att hämta ut de kvart i 5 iaf :) Åååhhh äntligen slipper jag mina 4 bröst, eller förhoppningsvis iaf :)

Vikt

För första gången i mitt liv så går jag ner i vikt utan att anstränga mig, jag som trodde att jag skulle gå upp i vikt nu. Nej nej, jag går ner istället.. Men magen är svullen så kläderna är tighta.. Helst har jag en "mamma-kjol" eller mina enorma, som även dom tycks krympa, mjukisbyxor. Ska bli skönt när magen växer till sig lite mer så man kan köpa dom "riktiga" mamma kläderna. Nu ska jag försöka få i mig lite extra kalorier, äppelpaj, som jag bakade igår :) Lunchen(även den gjordes igår) är redan uppäten, plommonspäckad skinkstek med färskpotatis och brunsås, MUMS!! :D

Upp och ner

Ja nu mår jag bra igen :) De e precis som att jag behöver en dag ledig lite då och då :)

På fredag ska jag till Nynäs(om allt går som de ska), träffa lite vänner, äta pizza, fika, mumsigt!! :D Efter de ska jag hämta Rickard i Haninge. Han ska dricka öl och spela fotboll med jobbet. Lördag ska han iväg igen me några jobbarkompisar, så då får man agera taxi :P

Idag ska vi rösta om friköp!! Yes!! :D Men innan de så ska vi grilla, MUMS!!

På väg hem

ja som rubriken lyder så är jag på väg hem :( sjuk igen...

Shopping

Fick frågan vart jag hade shoppat. Här är länken: http://www.ellos.se/SplashPage/SplashPage.aspx?CategoryId=9084&PageId=2569  :)

Klart!

Nu va de färdig shoppat ;) Och idag vart de "ynka" 1 BH, 1 par skor, gardin till vardagsrummet, 1 lila "mamma-klänning", 1 blommig sommarklänning för 288 kr(!!) Shit! Från början hade jag runt 20 olika grejer i min "kundvagn", men som alltid så bangar jag ur på X antal innan jag kommer till kassan :) Men hur som helst, dom 20 grejerna skulle ha kostat ynka 800 spänn(!!) Hur billigt e inte de för en massa kläder, 1 par skor och 1 par gardiner?

Shoppa loss

Idag ska jag förresten få shoppa loss lite :) Fast inte irl, bara via nätet. Men på något sätt känns de lite enklare eftersom man inte behöver röra en fena(lat som man e ;) ) Ja eller man måste röra armen lite.... 

Bättre

Ja nu mår jag lite bättre igen :) Skönt! Man vill ju kunna njuta lite mer av graviditeten :)
 
Idag får vi finbesök av Jessica å Jesper :) Trevligt trevligt, jesper ska iofs jobba lite hos oss, men å andra sidan så får han ju betalt ;)

Mat idag blir pannkakor! Inte så förtjust i de egentligen, men känner mig lite sugen på de..

Fredag skulle de bli kanonväder ute hos oss! :D YES! Nu längtar jag faktiskt till fredag :) Fast jag vet inte vad jag ska ha på mig... :S Nästan allt sitter för hårt :( I lördgas tappade jag till och med en knapp i min favorit klänning när vi var och handla. Rickard tycket att de var jätteroligt! Jag tyckte inte att de va lika kul att gå och försöka dölja de stora hålet som nu uppstod på min mage. Så med andra ord, jag är väldigt svullen just nu och man kan nog tro att jag är lite längre gången än vecka 8.. Men jag antar att de går ner sig om en vecka eller så.. Säkert lagom tills de börjar växa "på-riktigt". Mina kläder är ett minne blott. Dax för nytt! Speciellt en BH, eftersom att det ser ut som att jag har 4 bröst i daxläget.. Vart ska detta sluta?

Mat

Oxfilén ska strax på grillen och potatisgratängen står i ugnen :D MUMS! Sen blir de den efterlängtade prinsessbakelsen :D DUBBEL MUMS!

Nu känns de äntligen som att jag kan sätta fingret på hur jag mår :) Med rätta ord: jag känner mig nästintill konstant åksjuk.. :S

Såhär ser lilla pyret ut just nu :) vecka 8

 

Röra

Igår rensade vi en massa kartonger hemma. Packade om, kastade osv.. Skönt att bli av med lite kartonger. Hade från början ca. 10 kartonger som skulle packas om, när jag var klar hade jag 2 fulla kartonger. Alltså jag förstår inte hur jag hade packat tidigare :O För de va inte mycket som skulle slängas... Rickard rensade bland alla papper, så nu ligger de papper i hela vardagsrummet :) Fast vi ska ta hand om det ikväll :)

Idag ska vi grilla oxfilé från Hammersta för idag är det ingen vanlig dag, nej för de e Rickards födelsedag hurra hurra hurra :) Min snutt fyller 24 :) Har även hört rykten om prinsessbakelse! :D

Idag käner jag mig faktiskt bättre, skönt!! :) Å magen mår bra.. :)

Tillbaka på jobbet..

Jaha, så va man tillbaka på jobbet igen då... Mår fortfarande inte riktigt bra. :(

Men de e bara att bita ihop och slita! För på fredag e de jättefest för hela släkten hemma hos oss :O 40(!!) pers. Ojojoj... Grillning, tårta, vin, GT, öl... Usch! Börjar ångra mig....

Söndag

Imorrn e de tillbaka till jobbet som gäller, fast jag mår fortfarande inte bra :( Återkommer imorrn!

RSS 2.0